Црногорска Православна Црква

Коначна одлука: Борис се не може уписати као поглавар Црногорске православне цркве

Коначна одлука: Борис се не може уписати као поглавар Црногорске православне цркве

Саопштење за јавност

Министарство правде Црне Горе донијело је коначну одлуку о одбијању незаконитог покушаја да се рашчињено лице упише као поглавар Црногорске Православне Цркве (ЦПЦ). Овим путем стављамо на увид јавности цијело Рјешење, како би се свако могао увјерити у степен неозбиљности, интелектуалне инфантилности, правне неутемељености и несанкционисане аргументације које су изнијели подносиоци овог захтјева.

Још једном апелујемо на лаичку јавност да поштује Устав и законе ове земље, јер је то најбољи начин да одбранимо Црну Гору од дестабилизације. Такође, позивамо вјернике и подржаваоце Црногорске православне цркве да не насједају на лажи које континуирано шире ова лица, јер како Господ каже: “Спознат ћете Истину, и Истина ће вас ослободити.” Христос је Пут, Истина и Живот; ако се држимо Христа и љубимо Истину, то ће нам бити Пут у Живот вјечни.

На крају, подсјећамо да ћемо сви доћи пред Његову Судску столицу и дати рачун за своја дјела. Каквом мјером данас судимо, том истом мјером ће нам се судити.

Господи помилуј!

Надлештво за информисање ЦПЦ

Преузми у ПДФ документ или погледај рјешење у сликама испод.

Message
x