Црногорска Православна Црква

„Друштва пријатеља Његуша“ уручило плакету протођакону Сретену Вујовићу

„Друштва пријатеља Његуша“ уручило плакету протођакону Сретену Вујовићу

У склопу манифестације „Његушко културно љето“, испред родне куће Краља и Господара Црне Горе Николе I Петровића – Његоша, обиљежено је 20 година рада „Друштва пријатеља Његуша“. О овом значајном јубилеју, као и о раду Друштва, говорио је господин Љубо Вуловић. Уприличена је промоција књиге господина Веселина Коњевића „Драган Кујовић – име за памћење – мисли, цитати, изреке“, као и богат културно – умјетнички програм.

Организатори су искористили ову пригоду да се у име „Друштва пријатеља Његуша“ захвале свима који су допринијели да ова манифестација која промовише културу и традицију Његуша буде запажена у ширим оквирима.

Плакете онима „који су својим угледом, знањем и стваралаштвом допринијели да Његуши сачувају своје јединствено и незамјењиво мјесто у трајању Црне Горе“ добили су: принц Никола II Петровић Његош,  секретар Светог Архијерејског Синода ЦПЦ – протођакон Сретен Вујовић, проф. др Радован Радоњић, Слободан Маруновић, Весна Вичевић, Бранка Шћепановић и Владимир Перовић.

Плакете за ангажовање, прегалаштво и стваралаштво су добили: Марјан-Машо Миљић, Аднан Чиргић, Чедомир Богићевић, Драган Митов Ђуровић, Миомир Марош, Бранко Ковачевић, Рајко Радовић, Туристичка организација Пријестонице Цетиње, Стево Чавор, Гојко КустудићЉубо Вуловић и Лазар Божовић, а захвалнице су додијељене предузећима и појединцима који су финансијски и материјално помагали одржавање ове манифестације.

На Цетињу,
24. август 2024.

Надлештво за информисање ЦПЦ

Message
x