Crnogorska Pravoslavna Crkva

„Društva prijatelja Njeguša“ uručilo plaketu protođakonu Sretenu Vujoviću

„Društva prijatelja Njeguša“ uručilo plaketu protođakonu Sretenu Vujoviću

U sklopu manifestacije „Njeguško kulturno ljeto“, ispred rodne kuće Kralja i Gospodara Crne Gore Nikole I Petrovića – Njegoša, obilježeno je 20 godina rada „Društva prijatelja Njeguša“. O ovom značajnom jubileju, kao i o radu Društva, govorio je gospodin Ljubo Vulović. Upriličena je promocija knjige gospodina Veselina Konjevića „Dragan Kujović – ime za pamćenje – misli, citati, izreke“, kao i bogat kulturno – umjetnički program.

Organizatori su iskoristili ovu prigodu da se u ime „Društva prijatelja Njeguša“ zahvale svima koji su doprinijeli da ova manifestacija koja promoviše kulturu i tradiciju Njeguša bude zapažena u širim okvirima.

Plakete onima „koji su svojim ugledom, znanjem i stvaralaštvom doprinijeli da Njeguši sačuvaju svoje jedinstveno i nezamjenjivo mjesto u trajanju Crne Gore“ dobili su: princ Nikola II Petrović Njegoš,  sekretar Svetog Arhijerejskog Sinoda CPC – protođakon Sreten Vujović, prof. dr Radovan Radonjić, Slobodan Marunović, Vesna Vičević, Branka Šćepanović i Vladimir Perović.

Plakete za angažovanje, pregalaštvo i stvaralaštvo su dobili: Marjan-Mašo Miljić, Adnan Čirgić, Čedomir Bogićević, Dragan Mitov Đurović, Miomir Maroš, Branko Kovačević, Rajko Radović, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, Stevo Čavor, Gojko KustudićLjubo Vulović i Lazar Božović, a zahvalnice su dodijeljene preduzećima i pojedincima koji su finansijski i materijalno pomagali održavanje ove manifestacije.

Na Cetinju,
24. avgust 2024.

Nadleštvo za informisanje CPC

Message
x