Црногорска Православна Црква

Апел за провјеру података везаних за попис становништва

Апел за провјеру података везаних за попис становништва

Црногорска Православна Црква изражава забринутост поводом појаве случајева погрешно уписаних података везаних за националну, вјерску и језичку припадност на Попису становништва који је одржан крајем 2023. године.

Јавило нам се неколико наших вјерника који су нас обавијестили да су им подаци везани за националну, вјерску и језичку припадност погрешно уписани, односно да садрже словне грешке (ЦрногорОц, ПравослОвна, ЦрнАгорски итд.) које могу утицати да се тако уписани подаци пребаце у рубрику „Остали“, чиме би се утицало на смањење броја Црногораца, православних вјерника и говорника црногоског језика.

Апелујемо на све Црногорце и вјернике Црногорске Православне Цркве, као и на припаднике других народа и вјера, који уоче сличне грешке у својим пописним подацима, да нас о томе обавијесте електронским путем, слањем дописа на адресу: .

Наведени подаци се могу провјерити на сајту: www.popis2023.monstat.org од 1. до 7. октобра. Рок за провјеру података је јако кратак, за шта не постоји рационалан разлог, што додатно подстиче наше сумње у нерегуларности.

На Цетињу,
2. октобра 2024.

Владика и Митрополит црногорски
† Михаило

с.р.

Message
x