Црногорска Православна Црква

Бал вампира у Црној Гори

Бал вампира у Црној Гори

Црква Републике Србије својим разгранатим и љепљивим пипцима, у сарадњи тајним службама,  политичким и другим организацијама покушава удавити Црну Гору и сломити њену слободу, за коју се увијек борила Црногорска Православна Црква заједно са својим Црногорцима. У спровођењу таквог наума немају обзира ни према чему, па безочно и јавно утичу на политичке процесе у Црној Гори, од државног до локалног нивоа.

Поводом локалних избора у Подгорици и Котору, који су се одржали 29. септембра 2024. године, у Црну Гору је долетио, нико други до поглавар Цркве Републике Србије – Архиепископ београдски и митрополит Републике Србије, Порфирије (Перић), у пратњи више епископа, од којих су неки – на жалост – Црногорци, али они Црногорци који служе повампиреном цинцарском пројекту Велике Србије.

Обишли су, као случајно, градове у којима су се одржавали локални избори, дочекани од дијела званичника, уз јаке мјере обезбјеђења, обећали су куле и градове, освештали крстове, јели, пили и смијали се Црној Гори која их измучена и полумртва, дочекује, услужује и љуби им руке. Руке које су, не тако давно благосиљале злочине и разарања и које су спремне да наставе у истом ритму не штедећи никог, па ни оне који су им покорни.

Само један ручак спремљен за делегацију Цркве Републике Србије у Тивту је коштао 10.500,00 €, колико проćечан човјек не може зарадити за годину дана од поштеног рада. Исти износ би Црногорској Православној Цркви покрио основне трошкове и дотације свештеницима за скоро три мјесеца. Примања од 200,00 или 360,00 €, која су намијењена нашим свештеницима, не можемо назвати платама, па чак ни тако скромни износи им се не могу редовно исплаћивати. Можда прича о овом ручку освијести неког у Црној Гори да престане давати донације ономе коме нијесу потребне.

Црногорска Православна Црква је мала, без средстава за основно функционисање, непоштована од власти – садашњих и прошлих, и у доброј мјери без подршке самих Црногораца, који су дезорјентисани и неорганизовани и над којима се спроводе озбиљни психо – социолошки експерименти. Видљива је свима та диспропорција у односу снага између нас који се бранимо и њих који нас нападају и ту нема ничег спорног.

Црква Републике Србије ће ускоро добити наш јасан одговор на све оно лоше и зло што су нам урадили у протеклом вијеку, а што доживљава своју кулминацију у посљедњих неколико година. А Црногорцима понављамо поруку нашег Светог Петра Цетињског, великог црквеног поглавара и државног владара и истинског заштитника нашег народа: „На окуп око свога Сунца!“.

На Цетињу,
2. октобра 2024.

Владика и Митрополит црногорски
† Михаило

с.р.

Message
x