Crnogorska Pravoslavna Crkva

Bal vampira u Crnoj Gori

Bal vampira u Crnoj Gori

Crkva Republike Srbije svojim razgranatim i ljepljivim pipcima, u saradnji tajnim službama,  političkim i drugim organizacijama pokušava udaviti Crnu Goru i slomiti njenu slobodu, za koju se uvijek borila Crnogorska Pravoslavna Crkva zajedno sa svojim Crnogorcima. U sprovođenju takvog nauma nemaju obzira ni prema čemu, pa bezočno i javno utiču na političke procese u Crnoj Gori, od državnog do lokalnog nivoa.

Povodom lokalnih izbora u Podgorici i Kotoru, koji su se održali 29. septembra 2024. godine, u Crnu Goru je doletio, niko drugi do poglavar Crkve Republike Srbije – Arhiepiskop beogradski i mitropolit Republike Srbije, Porfirije (Perić), u pratnji više episkopa, od kojih su neki – na žalost – Crnogorci, ali oni Crnogorci koji služe povampirenom cincarskom projektu Velike Srbije.

Obišli su, kao slučajno, gradove u kojima su se održavali lokalni izbori, dočekani od dijela zvaničnika, uz jake mjere obezbjeđenja, obećali su kule i gradove, osveštali krstove, jeli, pili i smijali se Crnoj Gori koja ih izmučena i polumrtva, dočekuje, uslužuje i ljubi im ruke. Ruke koje su, ne tako davno blagosiljale zločine i razaranja i koje su spremne da nastave u istom ritmu ne štedeći nikog, pa ni one koji su im pokorni.

Samo jedan ručak spremljen za delegaciju Crkve Republike Srbije u Tivtu je koštao 10.500,00 €, koliko proćečan čovjek ne može zaraditi za godinu dana od poštenog rada. Isti iznos bi Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi pokrio osnovne troškove i dotacije sveštenicima za skoro tri mjeseca. Primanja od 200,00 ili 360,00 €, koja su namijenjena našim sveštenicima, ne možemo nazvati platama, pa čak ni tako skromni iznosi im se ne mogu redovno isplaćivati. Možda priča o ovom ručku osvijesti nekog u Crnoj Gori da prestane davati donacije onome kome nijesu potrebne.

Crnogorska Pravoslavna Crkva je mala, bez sredstava za osnovno funkcionisanje, nepoštovana od vlasti – sadašnjih i prošlih, i u dobroj mjeri bez podrške samih Crnogoraca, koji su dezorjentisani i neorganizovani i nad kojima se sprovode ozbiljni psiho – sociološki eksperimenti. Vidljiva je svima ta disproporcija u odnosu snaga između nas koji se branimo i njih koji nas napadaju i tu nema ničeg spornog.

Crkva Republike Srbije će uskoro dobiti naš jasan odgovor na sve ono loše i zlo što su nam uradili u proteklom vijeku, a što doživljava svoju kulminaciju u posljednjih nekoliko godina. A Crnogorcima ponavljamo poruku našeg Svetog Petra Cetinjskog, velikog crkvenog poglavara i državnog vladara i istinskog zaštitnika našeg naroda: „Na okup oko svoga Sunca!“.

Na Cetinju,
2. oktobra 2024.

Vladika i Mitropolit crnogorski
† Mihailo

s.r.

Message
x